Doorgaan naar inhoud
5% korting met de code: korting5
5% korting met de code: korting5
Japandi stijl

Japandi stijl: pérfecte combinatie van Japanse Zen en Deense Hygge!

De Japandi stijl is dé trend van 2021 op woongebied! Deze verrassende en misschien niet zo vanzelfsprekende blend van Japanse en Scandinavische invloeden is namelijk razend populair. Toch is deze combinatie eigenlijk niet zo gek: beide stromingen kennen namelijk een sterke overlap! 

 

Japandi design

 

Japandi interieur: een baken van rust én sfeer

Japandi interieur staat bekent om twee belangrijke pijlers: aan de ene kant kenmerkt het zich door de invloed van Japanse design. Dat betekent een minimalistische inrichting met voornamelijk lichte en neutrale tinten en kleuren, lekker Zen!

De Scandinavische invloed vult dat uitstekend aan door warmte toe te voegen: deze woonstijl staat ook bekend om het gebruik van die lichte kleuren maar voegt gezelligheid, warmte en knusheid toe: die combinatie staat ook wel bekend als Hygge.

Met andere woorden: Zen + Hygge = Japandi stijl!

 

Japandi trend

 

Japandi trend toepassen? Zo ga je direct aan de slag

De Japandi trend toepassen klinkt ingewikkeld, maar niets is minder waar. Sterker nog, de minimalistische basis en een cleane look and feel betekent dat je met een paar elementen al een heel eind op weg bent. Of eigenlijk door het weghalen van een heleboel drukke en felle elementen!

Voor wat meer warmte kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lekker zacht vloerkleed met hoge polen in een lichte kleur. Met zo'n vloerkleed haal je namelijk iets af van een wat sobere uitstraling en komt jouw interieur beter in balans. 

Wil je iets meer kleur in je woning maar geen afbreuk doen aan de Japandi stijl? Kies dan eens voor een vloerkleed in een zachte, lichte kleur. Op die manier heb je meteen een stuk meer knusheid in huis maar houd je de boel wel lekker licht!

 

Japandi Stijl

 

Vorig artikel Wollen vloerkleed reinigen: 5 Tips Voor Slim Schoonmaken!
Volgend artikel Een rond vloerkleed kopen? 5 tips waarom dat geen slecht idee is!